Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na Emem blogu! Danas sam tu sa vama da bih vam prikazala recenziju Korejske serije „Hotel Del Luna“.

Ukoliko pratite moj blog ili moj instagram nalog, onda znate da sam izuzetno veliki ljubitelj Azijskih država. Jedna od mojih velikih želja jeste da posetim Japan i Koreju, i jednom prilikom sam trebala da dobijem besplatan put u Japan, ali nažalost moji planovi se nisu odigrali kako sam zamisljala.

Takođe, jedan period sam i išla u kpop dance školu i kod kuće sam sama učila korejski.

No, nešto što veoma volim kod Koreje su njihove KDRAME.

Mislim da ne mogu ni da nabrojim koliko sam kdrama odgledala do dana današnjeg, ali to sada nije ni bitno, pisaću vam o odgledanim kdramama neki drugi put.

Pre neki dan tražila sam savršenu kdramu koju bih mogla da gledam i na sajtu https://www.viki.com/ pronašla sam onu pravu – „HOTEL DEL LUNA“.

Radnja filma:

Sakriven u gradu Seol nalazi se jedan mističan hotel koji se ljudskim okom ne može primetiti. Starija od svih građevina, zgrada je stajala milenijumima, ona je sveprisutan dokaz činjenice da stvari nisu uvek onakve kakve izgledaju. Ovaj hotel vodi Jang Man Wol, pohlepna, sumnjičava duša koja je proteklih hiljadu godina provela delujući kao izvršni direktor ustanove.

Prokleta zbog greha kojeg se više ne seća da je počinila, Man Wol je osuđena da provede celu večnost vodeći ovu čudnu ustanovu, udovoljavajući potrebama svojevrsne klijentele. Njena jedina nada za beg je da pronađe nekoga ko je počinio gori greh od njenog, ali posle hiljadu godina počinje da gubi nadu.

Međutim, stvari se počinju da se kreću u zanimljivom pravcu kada se pojavi Goo Chan Sung. Jednom najmlađi pomoćnik menadžera koji je ikada radio u multinacionalnoj hotelskoj korporaciji, Chan Sung se našao prisiljen da upravlja hotelom del Luna zbog dogovora koji je njegov otac sklopio sa Man Wol-om pre mnogo godina. On se drži pravila i propisa, on je perfekcionista do krajnjih granica, ali to je možda upravo ono što treba ovom čudnom hotelu.

Ovo je priča o starim kletvama, izgubljenim dušama i neočekivanim iznenađenjima, „Hotel Del Luna“ je misteriozna, romantična, fantastična drama koja je kreirana 2019 godine od strane direktora Oh Choong Hwan.

Ukoliko ste ljubitelj misterije, fantazije i romanse, onda je ovo prava kdrama za vas!

Kroz čitav film odvija se zanimljiva radnja i u svakoj epizodi se nešto novo misterijozno dešava što ostavlja nas (gledaoce) u neizvesnosti šta će se dalje desiti.

Moram da kažem da je estetika ovog filma NEREALNA! Ja sam estetikom, modom, kao i čitavim ambijentom oduševljena!

Estetika je mix starinske estetike i moderne estetike. Zaista je milina za oči gledati ovaj film i lično sam dobila tonu inspiracije zbog svih stvari koje se nalaze u filmu.

Kao što sam napisala, u seriji se radi o starim kletvama i izgubljenim dušama, tako da se u seriji mogu pronaći duhovi i krv što je možda malo neprijatno za gledaoce koji nisu ljubitelji ovakvih stvari, ali verujte mi da se posle druge – treće epizode već naviknete.

Pored svega ovoga u daljim epizodama dobijamo backstory svih likova, a pogotovo vlasnice hotela Jang Man Wol, gde mi kao gledaoci polako dobijamo misterijozne zagontke o njenom prošlom životu i kako je ona postala prokleta i sumnjičava duša.

Sa ovim misterijama koje mi i glavni lik moramo odgonetnuti, tu ima i dosta romanse na dalje. Ali neću vam previše pričati o tome jer ne želim da vam spoiler-ujem seriju. XD

Ukratno, seriju obavezno morate da odgledate XD

Evo i linka gde seriju možete da odgledate sa prevodom na engleski – https://www.viki.com/tv/36667c-hotel-del-luna

Ne bih vas ja više zadržavala ovde, uživajte u seriji! Negde početkom Januara ću vam napisati listu top 10 kdrama koje obavezno morate odgledati i za koje sam sigurna da će vam se svideti! 😉


Do tada, ukoliko vam se svideo ovaj post pročitajte i:

Pratite me i na medijima:

Slične objave