Pozdrav svim čitaocima moga bloga i dobrodošli u novogodišnji serijal „31 Dan sa Emem“, za danas sam vam spremila jedan recept i u pitanju je Čokoladni čizkejk!

Ukoliko vas interesuje još recepata, pogledajte takodje sledeće postove:

  1. Kapućino krema sa piškotama
  2. Mini čizkejk
  3. Lešnik gnezda
  4. Čokoladne tortice sa malinama

POTREBNO JE:

za koru:

– 2 šolje izmrvljenog čokoladnog keksa

– 6 kašika topljenog putera

Za fil:

– 950 grama neslanog krem sira

– 1 šolja šećera

– 1 kašičica ekstrakta vanile

– 4 jaja, čuvana na sobnoj temperaturi

– 1 šolja komadića čokolade

Za glazuru:

– Pola šolje mleka

– 1 šolja komadića čokolade

– 2 kašike kukuruznog sirupa ili meda

PRIPREMA:

Zagrejati rernu na 160 stepeni.

1. Pomešajte izmrvljeni keks i rastopljeni maslac, sve dok ne dobijete homogenu masu.

2. U pleh obložen dvostrukom folijom, sipajte dobijenu masu i pecite 5 minuta na 180 stepeni, a potom ostavite da se ohladi.

3. Za fil je potrebno da u činiju pomešate krem sir, šećer i vanilu, i mešate sve dok ne postane glatko. Dodajite jedno po jedno jaje, neprestano mešajuću.

4. Pažljivo dodajte komadiće čokolade, a zatim koru stavite u vatrostalnu činiju i preko nje sipajte dobijenu smesu.

5. Vatrostalnu činiju stavite u rernu i pecite 80-90 minuta.

6. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

7. Nakon hlađenja vreme je da se spremi glazura. U zagrejano mleko dodajte komadiće čokolade i kukuruzni sirup. Mešajte dok se ne dobije potpuno glatka i sjajna masa koju ćete sipati preko već dobijene kore i fila, i nakon toga staviti u frižider na još sat vremena.

8. Pre služenja neka kolač odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.

I to je to! Vaš čokoladni čizkejk je gotov i sada ga možete servirati vama i vašim voljenima.

Uživajte!

Ukoliko želite možete podržati naš serijal 31 Dan Sa Emem i pogledati neke od postova koji vam takodje mogu biti od koristi:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *