Pozdrav svim čitaocima moga bloga i dobrodošli u novogodišnji serijal „31 Dan sa Emem“, za danas sam vam spremila jedan recept i u pitanju je Čokoladni čizkejk!
Ukoliko vas interesuje još recepata, pogledajte takodje sledeće postove:
- Kapućino krema sa piškotama
- Mini čizkejk
- Lešnik gnezda
- Čokoladne tortice sa malinama
POTREBNO JE:
za koru:
– 2 šolje izmrvljenog čokoladnog keksa
– 6 kašika topljenog putera
Za fil:
– 950 grama neslanog krem sira
– 1 šolja šećera
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 4 jaja, čuvana na sobnoj temperaturi
– 1 šolja komadića čokolade
Za glazuru:
– Pola šolje mleka
– 1 šolja komadića čokolade
– 2 kašike kukuruznog sirupa ili meda
PRIPREMA:
Zagrejati rernu na 160 stepeni.
1. Pomešajte izmrvljeni keks i rastopljeni maslac, sve dok ne dobijete homogenu masu.
2. U pleh obložen dvostrukom folijom, sipajte dobijenu masu i pecite 5 minuta na 180 stepeni, a potom ostavite da se ohladi.
3. Za fil je potrebno da u činiju pomešate krem sir, šećer i vanilu, i mešate sve dok ne postane glatko. Dodajite jedno po jedno jaje, neprestano mešajuću.
4. Pažljivo dodajte komadiće čokolade, a zatim koru stavite u vatrostalnu činiju i preko nje sipajte dobijenu smesu.
5. Vatrostalnu činiju stavite u rernu i pecite 80-90 minuta.
6. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
7. Nakon hlađenja vreme je da se spremi glazura. U zagrejano mleko dodajte komadiće čokolade i kukuruzni sirup. Mešajte dok se ne dobije potpuno glatka i sjajna masa koju ćete sipati preko već dobijene kore i fila, i nakon toga staviti u frižider na još sat vremena.
8. Pre služenja neka kolač odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.
I to je to! Vaš čokoladni čizkejk je gotov i sada ga možete servirati vama i vašim voljenima.
Uživajte!
…
Ukoliko želite možete podržati naš serijal 31 Dan Sa Emem i pogledati neke od postova koji vam takodje mogu biti od koristi: